Plons

Door: Renate Moespot

Theater Over een kleine kikker, die dapper genoeg is om haar hoofd boven water te steken.

In Plons volgen we kikker Kiki, die geboren wordt als klein kikkervisje. Langzaam ontdekt Kiki de wereld om haar heen en raakt verwonderd door de schoonheid van de vijver. Een grote vis lijkt even heel gevaarlijk, maar blijkt haar te kunnen helpen. Kiki ziet de libelle die naar werelden kan gaan, waar onze jonge kikker nog niet is geweest. Kiki verandert, wordt groter, net als de wereld om haar heen. Het is wel lekker veilig in de vijver, maar als zij straks aan land gaat, wat zal er dan gebeuren? Kiki is een beetje bang. Toch stapt ze uit de vijver en gaat aan land.

Hier ontmoet zij bewoners die haar plagen of vrienden met haar willen worden. Onder andere de rups, die zich langzaam opsluit in een oneindig lange draad. En komt dan later als vlinder tevoorschijn.

Er zijn ook minder leuke vrienden; zoals de ooievaar die kikker wel een lekker hapje vind. Wegwezen! Wat zijn er veel dieren, maar zouden er ook andere kikkers bestaan? Heeft kikker Kiki eigenlijk wel familie? 

Een voorstelling over transformatie, overleven en het overwinnen van angsten. Over verwondering en verbijstering. Onze omgeving verandert continue, net als wijzelf. De kikker staat symbool voor onze kleine medemens vanaf vier jaar, die de eerste stappen zet in een grote wonderlijke wereld.


Credits

Regie: Henk de Reus
Concept: Renate Moespot
Spel & liedjes : Milan Schleijpen & Renate Moespot
Theatervormgeving: Louise Caspers
Ontwerp techniek: Jeroen Molenaar

Foto's: Hans Meulman

Doelgroep(en):
KK3 Kleuter - 3de kleuterklas
LJ1 Lager - 1ste leerjaar
LJ2 Lager - 2de leerjaar


Duur:  50 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesbrief Plons.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren
ma 16.11.2020 13:00 - 13:50 GC Het Huys (Egide Van Ophemstraat 46, 1180 Ukkel) 24 Log in om te kunnen reserveren
di 17.11.2020 11:00 - 11:50 GC Het Huys (Egide Van Ophemstraat 46, 1180 Ukkel) volzet
di 17.11.2020 13:00 - 13:50 GC Het Huys (Egide Van Ophemstraat 46, 1180 Ukkel) volzet