Explo Expo: Charlier Express

Door Amadeo Kollectif

© Amadeokollectif

Kunsteducatie
EXPLO EXPO! Ontdek de Brusselse musea.
EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

 Het Charliermuseum in Sint-Joost-ten-Node was de woning van de Brusselse mecenas en kunstliefhebber Henri Van Cutsem. Het prachtige herenhuis, verbouwd in 1890 door Victor Horta, gevuld met vele kunstschatten is een verborgen parel voor velen. Een ware ontdekkingstocht dus. 

 

IN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM:

De ontdekkingstocht door het museum vormt de inspiratiebron voor de muzische workshops waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan. In het museum ligt de focus op beeld, tijdens de workshop op verBEELDing en dit door middel van beweging en drama. De leerlingen brengen de personages en tijdsgeest van het museum tot leven. Ze kruipen in de huid van de personages,  bedenken verhalen en zetten die om in levende beelden en improviseren scènes.

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 25

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar

Duur:

100 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15ll

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 06-10-2022 10:00 - 11:40 GC Ten Weyngaert 25 Reservaties zijn al afgesloten
do. 06-10-2022 13:00 - 14:40 GC Ten Weyngaert 25 Reservaties zijn al afgesloten