Informatie

Praktische informatie

INSCHRIJVEN

Alle inschrijvingen verlopen via deze website.

De inschrijvingsprocedure loopt gefaseerd:

1. Account aanmaken

 • Gelieve per klas/leerkracht een account aan te maken, zodat reservaties meteen gelinkt zijn aan de klas en informatie zoals wijzigingen, praktische informatie omtrent de activiteit, lesmap,... meteen bij de juiste persoon terecht komt.
 • Verander je van school of lange tijd afwezig? Geef dan een seintje en we koppelen het account van je vervanger aan de juiste klas.
 • Gelieve je gsm-nummer in te vullen bij registratie. Dit wordt enkel in geval van nood gebruikt, bv als een klas niet komt opdagen of een activiteit last-minute wordt afgelast.
 • Geef ook steeds een tweede contactpersoon (e-mailadres) op.

2. Eerste reservatieperiode

 • De eerste reservatieperiode start op di 13 juni en loopt t.e.m. wo 5 juli 2023.
 • Kies maximaal 3 activiteiten uit en geef een schatting door van het aantal leerlingen.
 • Geef bij je reservatie aan welke activiteit, datum, uur je voorkeur geniet en in de hiervoor voorziene ruimte (bij opmerking) welke activiteit, dag, uur een mogelijk alternatief zou(den) zijn.
 • De automatische bevestigingsmail na registratie is GEEN definitieve bevestiging, maar een voorlopige reservatie.

3. Voorstel + bevestigen

 • Uiterlijk 28 augustus ontvang je per mail een voorstel van activiteiten op basis van je keuze of een alternatief. Tot 5 september kan je activiteiten uit dit voorstel bevestigen of annuleren.
 • Lukt het voorgestelde tijdstip niet? Geef dit dan zeker aan als reden bij annulatie, zo kunnen we je op de hoogte houden als er plaats vrij komt op ander tijdstip.
 • "bevestigen" = definitieve reservatie

4. Tweede reservatieronde

 • Van vr 8 t.e.m. do 14 september 2023 kan je inschrijven op de nog beschikbare plaatsen. Dat kan ook als je al voor meer dan 3 activiteiten reserveerde.
 • Geef zeker het correcte aantal leerlingen en begeleiders mee, bij sommige activiteiten wordt er op basis van dit aantal gefactureerd en niet op basis van het aantal effectief aanwezige deelnemers. Reservatie in orde? Dan telt dat meteen als bevestiging.

 5. Overzicht

Uiterlijk in de week van 25 september krijgt de directie een compleet overzicht van de bevestigde activiteiten. Je kan ze ook steeds raadplegen via de website in de rubriek ‘mijn account’ (menubalk rechtsboven).

Extra info

In de loop van het jaar kan nog ingeschreven worden op de nog beschikbare plaatsen. Voor deze reservaties wordt er enkel een bevestigingsmail verstuurd, deze is eveneens bindend. Na deelname aan een activiteit ontvang je een mail met link naar evaluatieformulier. We zijn benieuwd naar hoe een activiteit werd ervaren en appreciëren het zeer als deze worden ingevuld.

TAALICONEN

Vanaf dit schooljaar vind je taaliconen bij bepaalde activiteiten. Zo kan je ifv het taalniveau van je klas inschatten of een activiteit geschikt is. We experimenteren hiermee voor het eerst dit schooljaar en zijn benieuwd wat jullie ervan denken. Laat het ons zeker weten! 

Hoe interpreteer je de taaliconen? 

De taaliconen zijn afgestemd op het taalniveau dat kinderen van die leeftijd waarvoor de activiteit is ontwikkeld, zouden moeten kunnen begrijpen. 

 • Geen tekstballon: er wordt niet gesproken bij deze activiteit. 
 • 1 tekstballon: activiteiten waar de focus niet op de gesproken taal ligt en waarvoor je weinig Nederlands hoeft te begrijpen of spreken.  
 • 2 tekstballonnen: activiteiten waarvoor je al een beetje Nederlands moet begrijpen, je hoeft het nog niet goed te spreken. 
 • 3 tekstballonnen: activiteiten waarvoor je al veel Nederlands moet begrijpen en/of je ook al kan uitdrukken. 
 • 4 tekstballonnen: activiteiten waarvoor je vlot Nederlands begrijpt en/of spreekt. 

SUBSIDIE

‘Klas in Actie’ is de subsidie van VGC-Onderwijs voor educatieve initiatieven op school. Scholen die samen met externe partners activiteiten organiseren voor hun leerlingen, kunnen daarvoor een subsidie aanvragen. De activiteiten moeten wel passen binnen een aantal vastgelegde thema’s. Scholen kunnen hun aanvraag indienen via het VGC subsidieloket.

VERPLAATSING

Indien je niet vertrouwd bent met het openbaar vervoer, bezorgen wij je graag een trajectbeschrijving over hoe je met jouw klas het gemakkelijkst ter plaatse geraakt.

Leerlingen tot 12 jaar reizen gratis als ze een MOBIB pasje hebben. Dit abonnement is geldig op het MIVB-net en voor -12 jarigen die gedomicilieerd zijn in het Hoofdstedelijk Gewest op het net van De Lijn. Lees meer op www.mivb.be. Voor kleuters geldt het principe 'maximum 4 kinderen gratis per betalende volwassene'.

Extra begeleiding

Sommige klassen zijn groot en vragen extra begeleiding, zoek die in de eerste plaats bij ouders. Ervaring leert dat die het fijn vinden om een voorstelling te zien met de klas van hun kind. Lukt dat echt niet: laat het ons dan in september weten zodat wij voor versterking kunnen zorgen.

Begeleiders participeren gratis, maar wij dienen wel op voorhand te weten met hoeveel zij zijn. Sommige voorstellingen hebben maar beperkte plaatsen en we kunnen dus niet altijd voor alle begeleiders plaatsen garanderen. Gelieve de begeleiders ook op voorhand de theatercodes mee te geven, zoals geen gsm gebruik tijdens de voorstellingen.

Extra begeleiding aanvragen kan via schoolpodiumnoord@vgc.be.